Nyheder

Robuste børn - kom til fordragsaften på Tyrsbjerg med Prof. dr.phil. Per Schultz-Jørgensen

Hurtig tilmelding! Hør om ROBUSTE BØRN d. 6.december kl.19.00-21.00. Mød DKs mest anerkendte børneforsker, PER SCHULTZ-JØRGENSEN: "Vi har skabt børn, der ikke tåler pres. Hvordan kan voksne hjælpe børn med at blive stærkere?" Foredrag på Tyrsbjerg, Gratis entré og Kun for spejderforældre og spejderledere.
Tilmelding: formand [at] rydsgruppe [dot] dk  Det er først til mølle!

Per Schultz-Jørgensen: Vi har skabt børn, der ikke tåler pres.
"En stor gruppe af børn er i dag mentalt i risikozonen, fordi de føler sig udsat for et pres, de ikke kan klare. Vi har været bevidste om, at børnene skulle udvikle en indre selvstændighed, som er nødvendig for, at man kan hvile i sig selv og tage kritisk stilling. Børn mangler en indre målestok."

Hvordan kan voksne kan hjælpe børn med at blive stærkere?
Kan børn lære ansvar og vedholdenhed?  Per Schultz Jørgensen er børne- og familieforsker med fokus på børn og unge, forholdet til deres familie, skolen, fritidsliv og ikke mindst sundhed. Hans foredrag kombinerer teori og forskningsresultater med praktiske fortællinger og konkrete eksempler. 

Per Schultz-Jørgensen definerer robusthed som:
En egenskab forankret i barnet selv og ikke styret af trusler og løfter om belønning. Børn skal ikke overbeskyttes, men møde passende modstand, så de kan udvikle egenskaber som viljestyrke, modstandskraft og selvkontrol.  Vi voksne skal være anerkendende og dialogiske.
Der er tale om en faglig og social proces, hvor barnet lærer at være kritisk, kreativ, reflekteret, engageret og at kunne samarbejde. Vi er alle forskellige, og et godt liv er forbundet med retten til selv at definere, ”hvad der er godt for mig”.

Mød op på Tyrsbjerg onsdag den 6. december kl. 19-21
Tilmelding på: formand [at] rydsgruppe [dot] dk