Lederne

Lederne

Alle ledere i Ryds Gruppe er frivillige, som bruger deres fritid på at gøre en forskel for børn og unge og selv få store oplevelser.

Som voksen kan du fx blive leder, blive medlem af klanen (for 16-24-årige) eller bare hjælpe lidt til på fx store aktiviteter eller ture, hvor der er brug for ekstra hjælp.

Du behøver hverken have det sorte bælte i friluftsliv eller være ekspert i aktiviteter for børn og unge for at være med. De andre ledere skal nok hjælpe dig godt i gang. Har du mod på at give børn og unge en god oplevelse, og indgå i et fællesskab, er det alt rigeligt.

Som leder eller hjælper er man ulønnet, frivillig, men udregnet i gode oplevelser er det et af de bedst betalte lederjob i verden.Ledere i Ryds kan komme med på vilde ture til ind- og udland, og kan komme på kurser, der udvikler frilufts- og lederegenskaber.

  

Som spejderleder er man med til at planlægge de aktiviteter, som spejderne laver. Det kan være alt fra at finde en sjov udendørsleg til at planlægge en sommerlejr. Men rollen som spejderleder handler faktisk mere om vejledning end om at tage styring af aktiviteterne. Og det gælder særligt, som spejderne bliver ældre og mere selvstændige.
Noget af det vigtigste er at kunne træde et skridt tilbage og lade spejderne selv klare de udfordringer, de bliver stillet.

Grundidéen med spejder er, at børn og unge udvikler sig, så de både bliver selvstændige, lærer at begå sig i et fællesskab og får mod på at tage ansvar for sig selv og andre.
Det lyder måske ret stort, men i praksis handler det om, at spejderne oplever fællesskab, friluftsliv og udfordringer.

 


I Ryds er det også muligt at være hjælper, hvor man hjælper de faste ledere på forskellige møder. Hvis man er vildt sej til fx klatreaktiviteter eller madlavning over bål, kan man også være en ressourceperson, som gruppen kan trække på fra tid til anden.
Der er altså mange muligheder for at være en del af Ryds. Men pas på, det kan være stærkt vanedannende at se børn og unge udvikle sig.