Gruppens historie

Gruppens historie

Ryds Gruppe blev oprettet i 1968 og var oprindeligt en drengespejdergruppe i Nordvestfyns division under Det Danske Spejderkorps, der dengang var et rent drengekorps (gule uniformer)I 1973 blev Det Danske Spejderkorps slået sammen med Det Danske Pigespejderkorps (blå uniformer, grønne tørklæder)Samme år blev Ryds gruppe slået sammen med Korup gruppe (piger) fra Karen Brahe division, der efterfølgende blev nedlagt.Man valgte at beholde navnet Ryds gruppe og drengenes lyseblå/mørkeblå tørklæder.Drengegruppen bragte med sig en ubebygget grund på Tyrsbjergvej 65, hvor man holdt møder om sommeren ud fra en gammel togvogn. Om vinteren blev der holdt møder på Korup skole.

I 1978 stod hytten, bygget af forældre, på Tyrsbjerg færdig.

Fra sammenlægningen og frem til 1981-82 holdt drenge og piger møder hver for sig i de yngste grene. Herefter opstod minigrenen og Juniorgrenen, men indtil da hed minierne henholdsvis Blåmejser og Ulveunger og juniorerne Spirer og Midier.

Man kan stadig se mange minder fra tiden før sammenlægningen i hytten på Tyrsbjerg.Troppens patruljenavne Bezoar, Gazeller, Sikaer og Råer stammer fra drengegruppen og Hjorte, Egern, Ørne og Falke fra pigegruppen.

I 1983 flyttede Ryds gruppe fra Nordvestfyns division til Odense divisionen Sct. Alban.Korup var efterhånden blevet en del af Odense.Samme år fik Ryds gruppe en Seniorklan, Klaxonne, der senere kom til at hedde Kong Fuse of Klaxonne.

I 1985 fik Ryds gruppe de første mikrospejdere.Siden har gruppen vokset sig større og større. I forbindelse med omlægning af divisionerne blev Ryds gruppe i 1990 medlem af Odense Fjord Division.

I 1993 holdt gruppen 25 års jubilæum med deltagelse af tidligere og nuværende spejdere.I årene frem nåede gruppen over 100 medlemmer og i 1999 kunne gruppen så indvie tilbygningen til hytten på Tyrsbjerg.

Divisionerne i Odense omlægges i 2004, Ryds gruppe er nu medlem af Kong Knud Division. I 2007 skifter Tyrsbjerg og området omkring hvor hytten ligger navn til Tyrsbjerg Spejdercenter. Samme år kommer en ny gren til, familiespejder. Ryds gruppe har siden kunnet tilbyde en "hel spejdertid".